Een intake zal bestaan uit het doornemen van een vragenlijst, een pols- en tong diagnose en een behandelingsplan toegespitst op de problematiek van de cliënt. De intake duurt 60 minuten.

In een vervolgbehandeling zal het behandelingsplan worden ingezet volgens de afgesproken technieken en zal voortgang worden besproken. De duur van een vervolgbehandeling is 45 minuten.

Het tarief voor een intake is € 75 en voor een vervolgbehandeling geldt een tarief van € 65.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Zhong en voldoe aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden. Alle praktiserende Zhong-acupuncturisten hebben een westers medische vooropleiding en beroepsopleiding op HBO-niveau.

Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door de zorgverzekeraar is dat je een aanvullend pakket hebt, waarin Chinese of alternatieve geneeswijzen zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen.

Of en hoeveel je krijgt vergoed, en van welke Chinese geneeswijzen, verschilt per zorgverzekeraar. Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijsten op ZorgWijzer.nl. Overweeg je van verzekeraar te wisselen, bekijk dan de Zorgvergelijker.